Masterclass Sveta sekusalnost dostupan je od danas!

Politika privatnosti

Politika privatnosti navodi vrste informacija koje se prikupljaju i beleže na sajtu Tamaraetera.com, kao i načine njihovog korišćenja.

Navedeni podaci prikupljaju se i obrađuju u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti „Službeni glasnik RS“, br. 87/2018 (u daljem tekstu: ZZPL) i Opštom uredbom o zaštiti podataka (EU) 2016/679.

Putem informisanja korisnika sajta o Politici privatnosti, Tamaraetera.com na taj način štiti sve informacije i podatake koje prikuplja i čuva o posetiocima sajta, kao i o svojim klijentima.

Prikupljeni podaci korisnika svih usluga sajta koristiće se u skladu sa ovom Politikom privatnosti.

Molimo Vas da pročitate ovu Politiku privatnosti kako biste razumeli kako se odnosimo prema Vašim ličnim podacima. Politika privatnosti se može menjati, pa preporučujemo da je povremeno proverite.

Ova politika zaštite privatnosti opisuje načine na koje web sajt koristi lične podatke posetilaca. Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se Vaši podaci koriste na način opisan u ovoj Politici. Ukoliko se Politika privatnosti promeni, izmenjeni tekst Politike ćemo objaviti na ovoj stranici. Kontinuiranom upotrebom ovog sajta, kao i davanjem svojih podataka prilikom online kontakta potvrđujete da ste saglasni i sa izmenama Politike.

Politika privatnosti je dokument koji garantuje zaštitu privatnosti naših korisnika na Internetu. Web sajt možete pregledati besplatno i bez ikakve obaveze da otkrijete svoj identitet ili ostavite bilo kakve lične podatke.

Ukoliko odlučite da koristite neku od usluga koje ovaj web sajt nudi, nužno je da ostavite lične podatke, kako bismo bili u mogućnosti da vam obezbedimo traženu uslugu. Tražimo samo informacije koje su nužne kako bismo što bolje realizovali Vaš zahtev.

Sajt www.tamaraetera.com sakuplja minimalno potrebnu količinu informacija o posetiocima sajta u svrhu pružanja što kvalitetne usluge.

NA KOGA SE PRIMENJUJE POLITIKA PRIVATNOSTI

Ova Politika privatnosti primenjuje se na:
• sva lica koja pristupaju našem sajtu na adresi www.tamaraetera.com
• lica koja nam pošalju upit putem sajta www.tamaraetera.com
• lica koja koriste neku od usluga sajta www.tamaraetera.com

Molimo sve korisnike sajta da pročitaju Politiku privatnosti, jer se ona odnosi na vas, zajedno sa Uslovima korišćenja i Politikom upotrebe kolačića.

NAČIN PRIKUPLJANJA I VRSTA PRIKUPLJENIH INFORMACIJA

Sajt www.tamaraetera.com može sakupljati i obrađivati razne kategorije podataka o ličnosti, zavisno od tipa formulara koje popunjavate ili servisa koji koristite, a sve iz razloga kako bi pružili usluge na najadekvatniji mogući način.

Vrste prikupljenih podataka mogu biti:

Identifikacioni podaci:
– Ime i prezime
– Email adresa (adresu elektronske pošte)
– Mesto stanovanja: grad, ulica i broj
– Broj telefona
– Dodatni podaci koji su neophodni za pružanje željene usluge za koju se korisnik opredeli
– Ostali podaci koje korisnik svojevoljno ostavi putem kontakt forme ili putem forme zakazivanja usluga

Elektronski identifikacioni podaci:
– Domen i IP adresa
– Pretraživač koji korisnik koristi (Browser)
– Operativni sistem koji korisnik koristi
– Unikatni elektronski identifikatori
– Vreme pristupa i dužinu posete korisnika
– Strane koje korisnik posećuje

Osim podataka koji su neophodni kako bi se realizovala određena usluga, korisnici mogu samovoljno ostaviti svoje lične podatke.

ZAŠTITA PRIKUPLJENIH PODATAKA

Sajt www.tamaraetera.com ne prikuplja, niti zadržava lične podatke korisnika u suvišnoj meri, osim onoliko koliko je neophodno za nesmetano funkcionisanje.

Koriste se tehničke i organizacione mere u skladu sa dobrom poslovnom praksom, kako bi se osigurale prikladne tehničke i organizacione mere za zaštitu ličnih podataka korisnika od slučajnog ili nezakonitog gubitka, promene, krađe, neovlašćenog uvida, otkrivanja i/ili pristupa, neovlašćenog i nezakonitog korišćenja, kao i od drugih nezakonitih vidova obrade.

DUŽINA ČUVANJA PRIKUPLJENIH PODATAKA

Prikupljeni podaci na sajtu www.tamaraetera.com čuvaju se onoliko koliko je to neophodno radi ispunjenja zahtevane usluge, ali i duže od toga.

Nakon izvršene usluge, podaci se čuvaju radi statistike i evidencije, kako bi se poboljšao rad sajta i usluga koje nudi. Međutim, podaci korisnika neće biti javno prikazani niti bilo sa kim deljeni, osim sa najužim saradnicima sajta bez kojih realizacija usluga nije moguća.

Ukoliko korisnik želi da podaci budu obrisani iz baze podataka sajta www.tamaraetera.com , pošaljite dopis putem elektronske pošte (e-mail) u kojem zahtevate brisanje svih ili nekih podeljenih podataka.

DELJENJE PRIKUPLJENIH PODATAKA

Postoji mogućnost da vaši podaci budu podeljeni sa trećim licima. Razlog za deljenje podataka jeste unapređenje usluga koje se nude na sajtu www.tamaraetera.com, kao i u svrhe analitike, marketinga ili nekih drugih razloga koji služe da se rad web sajta unapredi.

Treća lica se mogu biti: stručni saradnici, prijatelji sajta, konsultanti, i druga lica koja se staraju da se unapredi rad samog sajta, da se unapredi način usluga koje se pružaju putem sajta i koji rade na održavanju i tehničkoj podršci samog sajta.

OBJAVA PRIKUPLJENIH INFORMACIJA

Sajt www.tamaraetera.com ne razmenjuje ni jednu informaciju o korisnicima sa trećim licima.

Jedini izuzetak može biti kada postoji zakonska obaveza da prikupljene informacije i podatke otkrijemo trećoj strani (npr. organima bezbednosti) i to radi saradnje na istrazi o nezakonitim aktivnostima, po ukazu zakona, u slučaju vaše zloupotrebe ove stranice, zaštite i odbrane vlasničkih i autorskih prava Tamaraetera.com, zaštite posetilaca našeg sajta, te njihove imovine i na kraju po želji ili naredbi korisnika sajta.

O tome će korisnik biti obavešten, ali samo u slučaju ako to obaveštenje ne ugrožava pokrenuti proces od strane državnih organa.

Tamaraetera.com zadržava pravo da prebaci sve ove informacije u slučaju zahteva nadležnih i nadređenih organa. Takođe, nismo odgovorni za narušavanje sigurnosti ili postupke trećih lica koja dobijaju informacije. Nismo odgovorni za polise privatnosti trećih lica ili o tome kako postupaju sa informacijama o njihovim korisnicima.

Sajt www.tamaraetera.com može povremeno objaviti informacije opšteg tipa trećim licima ili iskazati javno, npr. broj korisnika sajta koji su popunili neku online prijavu ili učestvovali u nekoj anketu, ali tom prilikom nikada neće uključiti informacije pomoću kojih bi se mogle identifikovati osobe koje su u pomenutoj aktivnosti učestvovale.

ONLINE NAPLATA

Sajt www.tamaraetera.com prilikom online naplate nikada ne čuva niti obrađuje podatke o kreditnim karticama tokom i posle izvršenih transakcija, a sve unete informacije o kreditnim karticama se koriste jedino u svrhu realizacije plaćanja za odabrani servis ili uslugu.

Prilikom online naplate, kako bismo obradili vašu narudžbinu i proverili da su lični i finansijski podaci koje ste nam dostavili tačni, koristimo sisteme plaćanja trećih lica, kako bi se osiguralo da uplata bude izvršena bezbedno i da vaši podaci nisu lažno upotrebljeni. Podaci o platnoj kartici nijednog trenutka nisu dostupni Tamaraetera.com.
NEWSLETTER

Kontakt informacije, poput imena i e-mail adrese, biće zatražene u slučaju da korisnik želi da se prijavi za primanje posebnog newslettera Tamaraetera.com. Prijavom na mailing listu korisnik daje saglasnost da se njegova e-mail adresa koristi u obradi ličnih podataka. Tamaraetera.com upotrebljava lične podatke isključivo za slanje personalizovanih newslettera. Korisnik se u svakom trenutku može odjaviti s personaliziranog newslettera. Nakon odjave, nećemo više slati personalizovane newslettere. Odjava je moguća bilo kad i besplatna je. Korisnik može zatražiti brisanje svojih ličnih podataka iz baze mailing liste. Zahtev se može predati lično, poštom na adresu ili kroz kontakt formu na sajtu www.tamaraetera.com.

BEZBEDNOST, PRIVATNOST I INTEGRITET KORISNIKA I PRIKUPLJENIH PODATAKA

Prilikom korišćenja sajta www.tamaraetera.com, korisnik je dužan da osigura potpunost, istinitost i tačnost podataka koje daje, a sajt www.tamaraetera.com garantuje da konstantno primenjuje sve standardne bezbednosne mere zaštite privatnosti ličnih podataka sakupljenih od svojih korisnika.

Odlukom da sajtu www.tamaraetera.com pružite svoje lične informacije, slažete se sa činjenicom da bezbednost, privatnost i integritet korisnika i prikupljenih podatake ne može biti 100% zagarantovana.

Korisnici su lično odgovorni za održavanje tajnosti svojih ličnih informacija. Molimo vas budite pažljivi i odgovorni kada ste na internetu.

ANTI SPAM POLITIKA

Mi podržavamo poslovnu politiku bez SPAM-a, što znači da ne prodajemo, iznajmljujemo ili drugačije izdajemo vašu e-mail adresu trećim licima bez vašeg pristanka ili po odrednicama ove polise. Izuzev toga, Tamaraetera.com vam neće slati e-mail koji ne želite da primite.

KOLAČIĆI

Sajt www.tamaraetera.com koristi i kolačiće (cookies) da bi olakšao korišćenje web sajta. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se čuvaju računaru korisnika kada poseti određene stranice na sajtu i koji ni na kakav način ne mogu oštetiti računar ili naneti ikakvu štetu posetiocu sajta. Posetilac u svom web pregledaču (browser-u) može blokirati ili obrisati kolačiće, ali to može dovesti do toga da neke stranice na sajtu neće funkcionisati ispravno.
Više o kolačićima možete pročitati u odeljku Politika korišćenja kolačića.

USLOVI KUPOVINE

Poštovani korisnici, molimo vas da pre korišćenja naših usluga, pažljivo pročitate sledeće uslove.

Svaka poseta našem sajtu, kao i kupovina, znači da ste ove uslove pročitali i da se slažete sa njima u potpunosti. Ukoliko su uslovi za vas neprihvatljivi, molimo Vas da ne koristite sajt www.tamaraetera.com.

OPŠTI USLOVI POSLOVANJA

Ovim opštim uslovima korišćenja usluga propisana su osnovna pravila čijim će poštovanjem od strane Tamara Tanacković pr Ostalo obrazovanje Etera Beograd, sa sedištem u ul. Kosovska br. 151, 11271 Surčin, Beograd, Srbija, delatnost ostalo obrazovanje , šifra delatnosti 8559, matični broj 66242447, PIB 112630090, web adresa www.tamaraetera.com, kontakt e-mail info@tamaraetera.com (u daljem tekstu: Prodavac) i krajnjeg korisnika (u daljem tekstu: Kupac) biti obezbeđeno uspešno okončanje prodajnih transakcija putem On-line prodaje.

Ovde propisani opšti uslovi poslovanja Prodavca, služe da Kupac na jasan i nedvosmislen način bude upoznat sa uslovima pod kojima može doći do zaključenja ugovora o kupoprodaji, načinom zaključenja takvog ugovora, svim pravima i obavezama Kupca prilikom kupovine robe/usluga, kao i obaveštenjima koje Prodavac dužan da uputi Kupcima pre zaključenja ugovora.

Nepoštovanje ovde definisanih pravila može prouzrokovati neizvršenje platne transakcije ili neuspelu narudžbinu.

Pravilnikom su precizirane i posledice koje u slučaju neizvršenja transakcije ili neuspele narudžbine snose Prodavac i Kupac.

Prodavac zadržava pravo promene uslova korišćenja zavisno od promene u ponudi svojih usluga i/ili važeće zakonske regulative.

Ovde propisani opšti uslovi poslovanja prodavca, sastavni su deo Ugovora o kupoprodaji koji će biti zaključen između Prodavca i Kupca.

Kupac je u obavezi da se pre svake kupovine upozna sa obaveštenjima koje je Prodavac istakao na svom sajtu, proveri sve informacije vezane za uslove poslovanja, kao i da u svemu poštuje postupak za zaključenje ugovora o kupoprodaji.

Sve porudžbine putem internet prodaje obavezujuće su i za Kupca i Prodavca istovremeno.

TEHNIČKA PODRŠKA

Za dodatne informacije u vezi sa narudžbinom, kao i u slučaju reklamacije ili otkaza narudžbine korisnici/kupci nam se mogu obratiti slanjem maila na sledeću adresu: info@tamaraetera.com.

PORUČIVANJE ROBE/USLUGA I ZAKLJUČENJE UGOVORA O KUPOPRODAJI

Kupac se obavezuje da će tokom naručivanja preko interneta pratiti sledeći postupak kod zaključenja Ugovora o kupoprodaji:

• korak 1 – upoznavanje sa opštim uslovima poslovanja Prodavca, obaveštenjima o osnovnim podacima Prodavca, upoznavanje sa svim pravima i obavezama Kupca, što je sve na nadvosmislen i jasan način istaknuto na sajtu Prodavca;
• korak 2 – pretraga ponuđenih usluga
• korak 3 – izbor usluge
• korak 4 – provera/upisivanje podataka za slanje narudžbine
• korak 5 – izbor načina plaćanja
• korak 6 – plaćanje bankovnom karticom u slučaju izbora takvog načina plaćanja
• korak 7 – provera povratne poruke od Prodavca-potvrda porudžbenice i postupanje u skladu sa sadržajem poruke.

Jedna osoba može da naruči jednu ili više usluga u jednoj transakciji.

Kada Kupac obavi sve gore navedene korake, smatra se da je uputio prodavcu porudžbenicu.

Prodavac je u obavezi da Kupcu potvrdi porudžbenicu i to u roku od 2 radna dana od trenutka prijema porudžbenice ili da u istom roku obavesti Kupca da nije u mogućnosti da mu isporuči poručenu robu/uslugu.

Ukoliko su svi uslovi za kupovinu obezbeđeni, Prodavac će poslati potvrdu porudžbine na e-mail adresu koju je kupac naznačio prilikom poručivanja, time prihvatajući ponudu za zaključenje ugovora.

Ugovor se smatra zaključenim tek kada Prodavac pošalje e-mail u kome Kupca obaveštava o terminu dostave poručenog proizvoda, odnosno terminu početka korišćenja poručene usluge.

Ukoliko Prodavac nije u mogućnosti da obezbedi poručeni artikal, poslaće e-mail u kome obaveštava Kupca da poručeni artikal više nije raspoloživ, te da je porudžbina otkazana. U tom slučaju ugovor neće biti zaključen.

Cene proizvoda su jasno istaknute na sajtu Prodavca. Prodavac zadržava pravo promene cena bez prethodnog obaveštavanja, kao i pravo dodavanja ili povlačenja iz ponude bilo kog artikla, u svakom trenutku.

Poručivanje proizvoda i usluga putem sajta Prodavca mogu vršiti punoletna fizička lica, preduzetnici i pravna lica. Ovi Uslovi kupovine su sačinjeni u skladu sa propisima Republike Srbije, a u slučaju kupoprodaje sa inostranim elementom, Prodavac je u obavezi da obavesti Kupca o svim uslovima takve kupoprodaje u skladu sa lokalnim propisima.
Slanjem porudžbenice Kupac potvrđuje da je na jasan i razumljiv način pre kupovine i zaključenja ugovora obavešten od strane Prodavca o:

 • osnovnim obeležjima proizvoda;
 • adresi i drugim podacima koji su od značaja za utvrđivanje identiteta Prodavca;
 • prodajnoj ceni ili načinu na koji će se prodajna cena obračunati ako se zbog prirode proizvoda/usluge prodajna cena ne može utvrditi, kao i o svim dodatnim i drugim troškovima koji se stavljaju na teret Kupca;
 • načinu plaćanja i roku isporuke, načinu izvršenja drugih ugovornih obaveza, kao i načinu na koji se postupa po pritužbama Kupca;
 • postojanju prava Kupca, potrošača u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, na jednostrani raskid ugovora (odustanak od ugovora) pod uslovima propisanim Zakonom o zaštiti potrošača, ukoliko su takvi uslovi ispunjeni;
 • podršci koju Prodavac pruža Kupcu posle prodaje, ugovornim garancijama (ukoliko Kupac ima pravo na istu) i uslovima pod kojima Kupac ima pravo na ugovorne garancije;
 • vremenu na koje je ugovor zaključen ako je zaključen na određeno vreme, a ako je zaključen na neodređeno vreme o uslovima za raskid ugovora;
 • da eventualni spor između njega i Prodavca može biti rešen vansudskim putem, samostalno dogovorom Ugovornih strana, odnosno ukoliko strane sporazumno dogovore angažovanje jednog ili više medijatora ili arbitara, radi rešenja spora;
 • da može da prepozna, pristupi, uskladišti i reprodukuje tekst ovih Uslova prodaje, kao i podatke u vezi zaključenog ugovora;
 • da ima mogućnost da uoči i ispravi greške u unosu podataka pre nego što pošalje Porudžbenicu;
 • da su sva dokumenta dostupna na srpskom jeziku;
 • da su Uslovi prodaje koje je Kupac pročitao i saglasio se sa istim pre zaključenja ugovora, sastavni deo ugovora između Prodavca i Kupca, a sa kojima je Kupac saglasan što potvrđuje slanjem Porudžbenice.

Odmah nakon slanja Porudžbenice, Kupcu će biti potvrđen prijem Porudžbenice koja sadrži prihvat ponude Kupca za zaključenje ugovora.
Porudžbenica povodom robe/usluge koju Prodavac primi od Kupca putem sajta Prodavca, je obavezujuća za Kupca. Slanjem porudžbenice od strane Kupca Prodavcu putem sajta Prodavca, smatra se da je zaključen kupoprodajni ugovor i to između Prodavca i Kupca. Takođe, slanjem porudžbenice od strane Kupca, Kupac prihvata obavezu plaćanja robe/usluge.

NAČIN PLAĆANJA

Plaćanje se vrši na sledeća dva načina po izboru Kupca i to:

 • Plaćanjem preko dostavljene uplatnice;
 • Platnom karticom pre dostavljanja robe Kupcu;

Kod plaćanja robe putem platne kartice, istovremenom sa slanjem porudžbenice Kupcu, ukupna cena poručene robe biće naplaćena sa bankovnog računa Kupca.
Kod plaćanja narudžbine preko uplatnice direktno na naš račun, narudžbina će biti poslata kada sredstva budu uplaćena na naš račun. Rok za isporuku narudžbine iznosi 5 radnih dana od potvrđene porudžbine i izvršene uplate na naš račun.

IZJAVA O POVRAĆAJU SREDSTAVA I ROBE/USLUGA

U slučaju vraćanja robe/usluga i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Tamara Tanacković pr Etera je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice
U slučaju da preskoči ili prekine proces plaćanja korišćenjem platne kartice, Kupac gubi sva prava koja su proistekla iz postupka naručivanja robe.

IZJAVA O KONVERZIJI VALUTA

Sva plaćanja će se vršiti u srpskoj valuti – dinarima (RSD). Iznos na koji će račun vaše kreditne kartice biti zadužen dobija se konverzijom cene u evrima u srpski dinar prema važećem kursu Narodne banke Srbije. Prilikom zaduživanja vaše kreditne kartice, isti iznos se konvertuje u lokalnu valutu prema kursu udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost blage razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

REKLAMACIJA

Kupac može da izjavi reklamaciju radi ostvarenja svojih prava u slučaju isporučene robe sa nedostatkom ili u slučaju nesaobraznosti isporučene robe/usluge.
Pretpostavlja se da je isporučena roba/usluga saobrazna ugovoru:

 • ako odgovara opisu koji je dao trgovac, i ako ima svojstva robe/usluge koju je trgovac pokazao potrošaču kao uzorak ili model;
 • ako ima svojstva potrebna za redovnu upotrebu robe/usluge iste vrste;
 • ako ima svojstva potrebna za naročitu upotrebu za koju je potrošač nabavlja,
 • ako po kvalitetu odgovara onome što je uobičajeno kod robe/usluge iste vrste i što potrošač može osnovano da očekuje i javna obećanja o posebnim svojstvima robe/usluge data od strane prodavca, proizvođača ili njihovih predstavnika, naročito ako je obećanje učinjeno putem oglasa ili na ambalaži robe.

Reklamaciju na nesaobraznost ili na određene nedostatke, kupac može izjaviti u roku od 6 meseci od dana kupovine proizvoda ili prijema robe/usluge, isključivo uz dostavu na uvid računa ili drugog dokaza o kupovini (kopija računa, slip i sl.).

Kupac reklamaciju može izjaviti preko elektronske pošte info@tamaraetera.com, pisanim ili elektronskim putem, odnosno na drugom trajnom nosaču zapisa, uz istovremeno dostavljanje na uvid računa ili drugog dokaza o kupovini (kopija računa, slip i sl.).

U slučaju vraćanja robe/usluge i povraćaja sredstava Kupcu, delimično ili u celosti, Prodavac je u obavezi da povraćaj vrši isključivo na način kako je izvršeno plaćanje. U slučaju povraćaja kupoprodajne cene Kupcu, Prodavac neće imati pravo na povraćaj iznosa koje je eventualno platio za usluge Ovlašećene platne institucije i Ovlašćene kurirske službe.

Prodavac je dužan da Kupcu potvrdi prijem reklamacije, odnosno saopšti broj pod kojim je njegova reklamacija zavedena. Prodavac je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije pisanim putem ili elektronski, odgovori Kupcu na izjavljenu reklamaciju. Odgovor Prodavca na reklamaciju Kupca mora da sadrži odluku da li prihvata reklamaciju, izjašnjenje o zahtevu Kupca i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije koji ne može biti duži od 15 dana od dana podnošenja reklamacije. Ukoliko Prodavac iz objektivnih razloga nije u mogućnosti da udovolji zahtevu Kupca u navedenom roku, dužan je da o produženju roka za rešavanje reklamacije obavesti Kupca i navede rok u kome će je rešiti, kao i da dobije njegovu saglasnost. Produžavanje roka za rešavanje reklamacija moguće je samo jednom.

Kupac ima pravo na otklanjanje nesaobraznosti na kupljenim artiklima isključivo uz odgovarajući račun, koji je dužan da priloži prilikom reklamacije.
Ukoliko Prodavac odbije reklamaciju, dužan je da Kupca obavesti o mogućnosti rešavanja spora vansudskim putem i o nadležnim telima za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova.
Ugovorne strane mogu rešiti potrošački spor vansudskim putem, pred telom za vansudsko rešavanje sporova, u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti potrošača. Kupac može pokrenuti potrošački spor pred telom za vansudsko rešavanje sporova samo ukoliko je prethodno izjavio reklamaciju ili prigovor Prodavcu, u roku od 1 (jedne) godine od dana izjavljivanja reklamacije Prodavcu. Prodavac je u obavezi da učestvuje u postupku vansudskog rešavanja potrošačkog spora.
Pokretanje i vođenje postupka vansudskog rešavanja potrošačkog spora ne isključuje i ne utiče na ostvarivanje prava na sudsku zaštitu.
U slučaju Kupaca na koje se ne primenjuje Zakon o zaštiti potrošača, primenjivaće se odredbe Zakona o obligacionim odnosima u vezi materijalnih nedostataka na Proizvodima.

PRAVO NA ODUSTANAK OD UGOVORA O KUPOVINI

Prema važećim propisima Republike Srbije, kod kupovine na daljinu Kupac (pod uslovom da se radi o Kupcu koji je potrošač u smislu odredaba Zakona o zaštiti potrošača) ima pravo na odustanak od ugovora u roku od 14 dana od dana prijema robe od strane Kupca. Odustajanje od porudžbine treba prijaviti na mejl adresu info@tamaraetera.com.

U slučaju odustanka od ugovora uplaćena sredstva će biti vraćena na račun Kupca najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio odustanak. Prodavac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok Kupac ne dostavi dokaz da je poslao robu Prodavcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo.

Ukoliko Kupac odluči da raskine ugovor dužan je da prodavcu vrati predmetnu robu u roku 3 dana od dana izjavljenog raskida ugovora. Ovde ugovoreni rok za povraćaj kupoprodajne cene može biti produžen za vreme koje je kupcu potrebno da vrati predmetnu robu.

Kupac takođe ima pravo na raskid ovog ugovora ukoliko prodavac ne otkloni nesaobraznost prodate robe u utvrđenom roku.

Kupac u svakom slučaju nema pravo na raskid ugovora ukoliko je nesaobraznost robe neznatna.

Prodavac ne odgovara za eventualnu štetu koja bi mogla da bude prouzrokovana Kupcu od strane robe sa nedostacima, kada je proizvođač i/ili uvoznik takve robe poznat.
Prodavac upozorava Kupca da svi eventualni sporovi mogu biti rešeni vansudskim putem, dakle sporazumom i u duhu dobre poslovne saradnje, kao u postupku medijacije pred nadležnim sudom.

ZAŠTITA POVERLJIVIH PODATAKA O TRANSAKCIJI

Prodavac garantuje kupcu za zaštitu svih ličnih podataka pribavljenih od Kupca, odnosno da isti neće biti upotrebljavani za bilo koju drugu svrhu osim za svrhu realizacije ugovora o kupoprodaji robe.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi, upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Prodavac poštuje privatnost svojih korisnika i posetilaca sajta. Podatke iz procesa registracije, kao i ostale podatke o korisniku, Prodavac neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulisana zakonom. Prodavac se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika sajta, osim u slučaju teškog kršenja pravila sajta ili nezakonitih aktivnosti korisnika.
Prodavac garantuje Kupcu za zaštitu svih ličnih podataka pribavljenih od Kupca, odnosno da isti neće biti upotrebljavani za bilo koju drugu svrhu osim za svrhu realizacije ugovora o kupoprodaji robe.

SAGLASNOST I PROMENE USLOVA

Korišćenje naših usluga podrazumeva saglasnost korisnika sa navedenim Uslovima korišćenja. Prodavac se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog, a sve promene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani.

ZAVRŠNE ODREDBE

Politika privatnosti se može povremeno menjati.

Suštinske modifikacije tiču se prava, obaveza i stanja korisnika, koje se odnose na obradu i zaštitu ličnih podataka korisnika.

Suštinske modifikacije mogu da se odnose na plasiranje novih usluga, upotrebu novih tehnologija i obradu podataka korisnika za nove svrhe. Ako dođe do suštinskih modifikacija korisnici će o tome biti obvešteni i imaće dovoljno vremena da se upoznaju sa promenama, pre nego što one stupe na snagu.

Male modifikacije su one koje se ne tiču prava i obaveza u vezi sa obradom i zaštitom podataka korisnika. Ove modifikacije mogu i da se odnose na strukturu ove politike, organizacione i gramatičke promene teksta, kako bi politika bila jasnija.

Ova Politika privatnosti stupa na snagu 2023. godine

Za dodatna pitanja, a posebno radi podnošenja zahteva za ostvarivanje prava u vezi sa obradom, možete kontaktirati sa nama putem sledećih kontakt podataka: info@tamaraetera.com.

Korpa0
There are no products in the cart!
Nastavi kupovinu
0