Masterclass

Isceljenje rane nastale iz odnosa sa Majkom Kako zavoleti ženu koja jesam?

A koju je moja majka, iz svoje neisceljene rane - “kastrirala”

​Popunite formu ispod, da saznate kada se otvore prijave.

Da li si ikada osetila kao da nisi baš smela – ili idalje ne smeš – da budeš potpuno “svoja”? iskrena, autentična razigrana i vesela, spontna, emotivna – ranjiva, tužna, ljuta…
Da li si se ikada osetila kao da postoji zabrana da budeš žena koja jesi?

Na sve to – da li ti se čini kao da ti je posebno teško da budeš žena koja jesi – u prisustvu osobe do čijeg mišljenja ti je stalo – npr simpatije, partnera, šefa?

Ako tvoja majka nije bila bezbedno mesto za tebe – ako se ljutila na tebe kada bi bila nestašna, glasna, svoja na bilo koji način – ili te je na drugi način kontrolisala i pokušavala da promeni tvoju prirodu – zaključićeš da tvoja priroda nije dobrodošla na ovom svetu i da – da bi ljubav zaslužila – prvo moraš da se promeniš.

Umesto da spontano i slobodno hodaš kroz svet, u idealnom scenariju: zaljubljena u svoju nesavršenu žensku prirodu – koju te je majka naučila da voliš i razumeš – ti zapravo u svom stvarnom životu – ceo život pokušavaš da dostigneš neko “savršenstvo” – da bi konačno postala vredna ljubavi te ljubavi o kojoj maštaš. Ni ne shvataš da za ljubav nije potrebno savršenstvo – jer nisi imala majku koja bi te naučila ovu predivnu i prebitnu lekciju.

Osećaj u telu se smenjuje – od osećaja “nije bezbedno da budem ja – nije bezbedno da sijam svojom prirodom” – do osećaja “nisam vredna kada sam samo ja, moram da budem nešto više.”

Ovi osećaji i misli smenjuju se, i ti kao da trčiš u krug – prvo se skrivaš od ljubavi – a onda se trudiš za postaneš vredna ljubavi.

Često nedostatak ljubavi u svom životu pravdaš time što – nisi dovoljno savršeno lepa, zgodna, uspešna, pametna – a ako već dugo radiš na sebi – “nisi dovoljno radila na sebi”, “nisi dovoljno osvešćena”, “nisi dovoljno isceljena”.

Svaki taj trenutak – u kome si odbacila svoju emotivnost, ranjivost, ženstvenost, svoje telo, svoju seksualnost, svoju ljudskost – trenutak je odbacivanja žene koja ti jesi – žene koju je i tvoja majka nesvesno odbacivala – kako u sebi tako i u tebi. Bitno je da znaš da naše majke nikada nisu “namerno” odbacivale svoju i našu ženstvenost – to su duboko nesvesni obrazci koji nas povredjuju kroz generacije.

Svaki put kada je tvoja majka ponovila taj obrazac povređivanja i odbacivanja – samoj sebi ili direktno tebi – dobila si poruku da biti žena nije “dovoljno”.

Svaki trenutak kada si pomislila – “samo da sam malo savršenija – sve bi od jednom bilo okej” – je trenutak odbacivanja svoje nesavršene ženske prirode – i fantaziranja o stvarnosti koja nikada neće doći – a i ukoliko dođe – neće rešiti suštinski problem koji osećaš u sebi.

Žena nije tu da bude “savršena” – ona je tu da bi bila živa.

I ako si spremna da priđeš toj predivnoj ženi koja ti već jesi – da je zagrliš i pružiš joj saosećanje i razumevanje i ljubav i da dobiješ razumevanje sebe, svog ponašanja i toga – kako dalje sa svime ovime – dobrodošla na masterclass!

Mi smo sada tu da otvorimo svoje oči, srce i telo, spoznamo svoju prirodu i vratimo joj se – iako sve u nama vrišti – “nije bezbedno”. To radimo u podržavajućem krugu žena – žena koje su tu sa istom namerom – koje žele da se vrate svojoj prirodi i harmoniji sa ostatkom sveta pa samim tim i sa muškarcima.

U okviru masterclass-a proćićemo:
Tamara Etera Ikonice (4)

Predavanje

Kako se danas ovo odražava na tebe - i kako savremena kultura produbljuje ovu ranu nastalu u odnosu sa majkom

Tamara Etera Ikonice (5)

Dubinsko buđenje

Dubinsko buđenje iz priča koje nas sputavaju da budemo žene na kolektivnom nivou

Tamara Etera Ikonice (6)

Vođenu praksu

Vođenu praksu isceljivanja ove rane - koju je potrebno ponavljati i nakon radionice

Tamara Etera Ikonice (3) (1)

Praktični saveti

Praktične načine kako sebi pomoći u trenucima odbacivanja žene koja jesi u svakodnevnom životu

Ovaj masterclass se održao online, sada možete kupiti snimak radionice. Snimak ostaje dostupan do daljnjeg putem mog web-a.

​Možeš platiti online ili preko uplatnice – obavezno se seti da mi pošalješ dokaz o uplati na email (info@tamaraetera.com)

Korpa0
There are no products in the cart!
Nastavi kupovinu
0